advertentie Banner SNLR.nl

FC Den Bosch walst over Roda JC heen: 1-5

FC Den Bosch heeft vrijdagavond flink uitgehaald in de uitwedstrijd tegen Roda JC, het werd maar liefst 1-5.

De Bosschenaren kenden een zeldzaam sterk begin van de wedstrijd. In de vierde minuut kopte verdediger Junior van der Velden al de 0-1 binnen vanuit een hoekschop, zijn eerste treffer in Bossche dienst. Ook aanvaller Pedro Marques kwam voor het eerst tot scoren, en dan maar meteen twee keer in korte tijd. In de zevende minuut schoot hij een penalty binnen die was toegekend omdat Mats Deijl bij een corner was vastgehouden. En tien minuten later was het ook al 0-3. Danny Verbeek bediende Marques met een bekeken balletje en de spits rondde koeltjes af.

Een enorm misverstand in de Bossche defensie zorgde er tien minuten voor rust voor dat Roda JC toch nog iets terug kon doen. De communicatie tussen keeper Wouter van der Steen en zijn nieuwe centrale verdedigers Bergsma en Van der Linden was blijkbaar nog niet optimaal en Ugbo kon daar namens de Limburgers van profiteren: 1-3.

Negen man

Als Roda JC in de tweede helft nog serieuze plannen had om terug te komen in de wedstrijd dan was die hoop snel voorbij. In de 56e minuut kreeg Schlösser namelijk zijn tweede gele kaart en konden de Limburgers met tien man verder. FC Den Bosch kwam kort daarna op 1-4. Kevin Felida zag zijn geplaatste schot op de paal belanden maar Ruben Rodrigues schoot in de rebound binnen.

De Limburgers bleef weinig bespaard. De ploeg hield in de 70e minuut nog maar negen man over na een blessuregeval van Remans terwijl er al drie keer was gewisseld. FC Den Bosch kende geen genade en kwam vlak daarna op 1-5. Alexander Laukart kon een voorzet vanaf links van Dkidak simpel binnenkoppen. Diezelfde Laukart kreeg ook nog de kans op 1-6 maar zijn vrije trap kwam op de paal terecht.

FC Den Bosch heeft na de tweede zege op rij in ieder geval weer zicht op de plaatsen die aan het van de competitie recht geven op deelname aan de playoffs.