Het beslissende doelpunt van Roy Kuijpers in voorbereiding. FC Den Bosch

FC Den Bosch wint in eigen huis van koploper Jong AZ: 2-1

Na vier nederlagen op rij pakte FC Den Bosch vrijdagavond drie belangrijke punten. In De Vliert werd koploper Jong AZ met 2-1 verslagen.

FC Den Bosch moest beginnen aan het duel zonder aanvaller Jizz Hornkamp vanwege een blessure. Voor hem in de plaats speelde Roy Kuijpers. Na een klein kwartier was er een eerste goede mogelijkheid voor die andere spits, Preben Stiers. Zijn poging om doelman Westerveld te verschalken ging net voorlangs.

Veel grote kansen waren er niet in de eerste helft maar FC Den Bosch had wel het meeste recht op een doelpunt. De 1-0 kwam er in de 28e minuut. Twee verdedigers van Jong AZ liepen elkaar in de weg en Roy Kuijpers kon profiteren. In de 36e minuut kreeg Kuijpers ook nog de kans op 2-0 maar zijn schot in de korte hoek werd gepakt door de Alkmaarse goalie.

Handsbal

Na de pauze kwam Jong AZ een stuk sterker voor de dag en dat bracht de thuisploeg behoorlijk in de problemen. Na een schot van Jelle Duin dat nog werd gekeerd, kwam Jong AZ in de 56e minuut via een strafschop op 1-1. De bal ging op de stip na een handsbal van verdediger Dylan Ryan. Diezelfde Ryan kreeg kort daarna de kans FC Den Bosch weer op voorsprong te zetten maar hij kopte over het doel.

Jong AZ had het betere van het spel en was ook enkele keren dreigend voor het Bossche doel. De Alkmaarders zagen ook een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Tegen de verhouding in was het toch FC Den Bosch dat voor de tweede keer wist te scoren en opnieuw was het Roy Kuijpers die het deed. In de 84e minuut schoot hij de bal door de benen van doelman Westerveld in het doel: 2-1.

FC Den Bosch bleef dit keer wel in de slotfase overeind en daarmee was de derde zege van het seizoen een feit.