advertentie Banner Trined

FC Den Bosch wint ruim van TOP Oss: 3-0

DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft de burenruzie met TOP Oss gewonnen. In Den Bosch wonnen de gastheren met 3-0 van de Ossenaren.

Bij FC Den Bosch was er nog geen plek in de basisopstelling voor Vincent Vermeij die van Heracles Almelo is gehuurd. Bij TOP Oss kreeg Olivier Rommens zijn eerste basisplaats zodat hij en jongere broer Philippe voor het eerst in de basis stonden bij de Ossenaren.

De thuisploeg deelde vanaf het begin de lakens uit in De Vliert. Na ruim twintig minuten hadden de Bosschenaren op voorsprong moeten komen, maar na een scrimmage voor het Osse doel kopte Oussama Bouyaghlafen op de lat in plaats van eronder. Desalniettemin had TOP Oss met enig fortuin op 0-1 kunnen komen, maar het schotje van Huseyin Dogan hobbelde voor de Ossenaren net aan de verkeerde kant van de paal.

FC Den Bosch-trainer Wil Boessen greep in de rust in. De onzichtbare Rauno Sappinen werd van het veld gehaald en Vermeij werd in de spits gezet. En dat sorteerde effect. Vijf minuutjes na rust leek de nieuweling zijn debuut op te luisteren met een kopgoal, maar TOP Oss-doelman Nick Olij had een fenomenale redding in huis. Maar nog geen tien minuten later moest Olij wél een antwoord schuldig blijven toen Vermeij met een uitstekende kaats Stefano Beltrame vrije doortocht gunde om de 1-0 te maken.

Na de 1-0 leek TOP uit een ander vaatje te tappen. Lion Kaak had namens de Ossenaren de 1-1 op zijn schoen, maar het schot met binennkant voet was veel te bescheiden om doel te treffen.

Een minuutje later was de score verdubbeld door wederom de tandem Vermeij-Beltrame. Bouyaghlafen werd een de zijkant geen strobreed in de weg gelegd om vervolgens Vermeij in te spelen die op zijn beurt Beltrame voor de goal zetten om binnen te tikken: 2-0.

De gifbeker moest voor TOP Oss vervolgens helemaal leeg, maar dat hadden de Ossenaren ook aan zichzelf te danken. Dramatisch uitverdedigen aan Osse zijde zorgde ervoor dat FC Den Bosch weer een voorzet mocht geven die bij de tweede paal binnen werd geschoten door Sven Blummel: 3-0 en dat was ook meteen de einduitslag.