advertentie Banner SNLR.nl

Feestelijk afscheid groep 8 De Meander ondanks dubbele pech

Geen schoolmusical en door het slechte weer ging ook het alternatieve strandgala niet door. Voor achtstegroepers van De Meander in Lith mocht dat de pret niet drukken.

In plaats van een strandgala bij de Lithse Ham werd het afscheidsfeest verplaatst naar gemeenschapshuis De Snoeck. "Het was boven verwachting leuk", zeg schoolmoeder Carmen van Batenburg. De leerlingen kwamen in een mooi voertuig aan bij De Snoeck. Bij de ingang van het gemeenschapshuis was een rode loper uitgerold en twee lakeien in pak begeleidden de kinderen naar binnen. "Zij hadden een ook lange stok, om op ludieke wijze te zorgen voor de afstand", doelt Van Butenburg op de coronamaatregel.

De coronamaatregelen golden niet voor de kinderen, die speelden vrolijk met elkaar. Binnen was de boel vrolijk versierd door vrijwilligers van De Snoeck, die volgens Van Batenburg hun stinkende best hebben gedaan om er een mooi feest van te maken. Ook was er een frietkar voor de kinderen. 

De kinderen genoten van het afscheid en ook voor de aanwezige ouders was het gezellig. "Jammer dat het bij de Lithse Ham niet door kon gaan. Daar hadden we toch meer ruimte gehad. Ik dacht dat het in de Snoeck voor ons daarom een zitfeestje zou worden, maar we hebben het toch heel gezellig gehad", aldus Van Batenburg.