Feestelijke opening speelveld in de Hambaken (voor even) in het water gevallen: ‘We hadden pech’

Eigenlijk zou vrijdag het speelveld tussen de straten Smaragd en Trompet in de wijk Hambaken in Den Bosch feestelijk worden geopend. Maar helaas voor de kinderen uit de buurt viel die opening ‘letterlijk en figuurlijk’ in het water.

“Wij zouden grotere goals willen. Als er een grote jongen is, heeft-ie heel het goal bedekt”, zo klinkt het uit de mond van de 9-jarige Rayan Aoudar. Zijn leeftijdgenootje Abdou Badaoui beaamt dat: “Dan kun je bijna niet scoren.“

(Tekst loopt door onder de video)

Wijkmanager Ronnie van Gaal hoorde de wens van de jonge voetballertjes over het speelveldje in de wijk Hambaken en ging ermee aan de slag. Door middel van onder andere het wijk- en dorpsbudget kunnen er nieuwe, grotere doelen komen, zodat er méér gescoord kan gaan worden.

Voorbeeldwijk

Woensdag startten de werkzaamheden, maar al gauw kwam er een probleem aan het licht, legt Van Gaal uit: “We hadden pech - dat gebeurt ook soms in de Hambaken - want in heel dit gebied is de drainage dichtgeslibd.”

En dus kon de geplande feestelijke opening, inclusief voetbaltoernooitjes, nog even niet doorgaan. Voor de gelegenheid zijn er wel al speciale banners gemaakt om het veldje op te fleuren en daar hebben ook de kinderen uit de wijk aan meegewerkt.

Kortom; er is genoeg bedrijvigheid in de wijk, beaamt Youssef Noudri, oprichter van Hambaken Connect. “We zijn heel lang aandachtwijk nummer één geweest in Den Bosch, maar ik denk dat we nu een omslag aan het maken zijn naar voorbeeldwijk nummer één in Den Bosch. Op alle vlakken zijn we dingen met jongeren aan het doen. Je ziet dat de vruchten nu heel langzaam geplukt mogen worden.”

De drainage onder het veld gaat in de komende weken worden aangepakt en naar verwachting wordt het veldje begin mei wél feestelijk geopend.