advertentie Banner SP Website

Ferre (7) pleit voor regenboogzebrapad in Heeswijk-Dinther

De 7-jarige Ferre Otjens uit Heeswijk-Dinther wil dat het zebrapad in de Sint Servatiusstraat regenboogkleuren krijgt. "Ik vind het heel belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij wil zijn."

Het zebrapad staat al op het punt aangepakt te worden in het project Traverse. Nadat Ferre op basisschool 't Palet in Dinther les kreeg over Paarse vrijdag ontstond bij hem het idee. Ferre nam contact op met wethouder Rein van Moorselaar, die het een leuk idee vond, maar zei dat er meer steun nodig was.

In Den Bosch heb je al zo'n zebrapad. Waarom hebben we die in Heeswijk-Dinther niet?

• Ferre Otjens (7) uit Heeswijk-Dinther

Daarom heeft Ferre social media gebruikt om zijn ideaal te delen. "In Den Bosch heb je al zo'n zebrapad. Waarom hebben we die in Heeswijk-Dinther niet?", vraagt Ferre zich af.

Het zebrapad is een drukke plek in Heeswijk-Dinther. "Daar rijden heel veel auto's. Als het zebrapad er ligt kunnen heel veel mensen die boodschappen moeten doen het zien en zich nog beter voelen."

Ferre was zaterdagochtend ook te horen in Het Goedemorgen Café op MFM Brabant:

'Heel goed, vriendje'

Inmiddels heeft Ferre al zo'n honderd reacties. De leukste kwam van zijn oom. 'Heel goed vriendje'. Reacties op het idee zijn welkom via gekleurdzebrapad@gmail.com. Ferre gaat uiteindelijk alle reacties bundelen en aanbieden aan de wethouder.