Festival Stage Valley beticht van inbreuk op handelsnaam

Het nieuwe festival Stage Valley dat deze zomer voor het eerst in Odiliapeel gehouden werd, heeft een claim ontvangen over de naam. Die zou teveel lijken op die van het Amsterdamse festival Dance Valley. 

Volgens de exploitant van Dance Valley kan de naam van het nieuwe muziekfestival voor verwarring zorgen bij het publiek en daarnaast zou het merk 'zowel visueel, auditief als begripsmatig overeenstemming hebben met de Dance Valley merken'. 

Juridische stappen
De exploitant van het festival heeft de organisatie van Stage Valley onlangs een brief gestuurd met daarin het verzoek om de naam en het logo per omgaande te veranderen. Ook wordt het festival gesommeerd om de social media accounts en de website van Stage Valley te verwijderen. Wanneer de organisatie geen gehoor aan het verzoek geeft, stapt Dance Valley naar de rechter, zo is te lezen in de brief. 

Tekst gaat verder onder de foto (de twee logo's naast elkaar) 

Bluf
De organisatie van Stage Valley laat desgevraagd weten niet onder de indruk te zijn van de claim. "Wij hebben dat festival neergezet en volgend jaar komt het er gewoon weer terug," vertelt organisator Chris Wouters. "En ik ben ook zeker niet bang, ik denk dat dit gewoon bluf is." 

Stage Valley gelooft niet dat het Amsterdamse festival een octrooi op de naam 'Valley' heeft, maar is wel benieuwd naar wat mensen ervan vinden. Daarom heeft de organisatie de brief op haar Facebookpagina gedeeld. 

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen