Fiets- en voetgangersbrug over Groote Wetering in Vinkel in ontwerpfase

Het was een wens van bewoners en de dorpsraad Vinkel en nu komt die ook: een fiets- en voetgangersbrug over de Groote Wetering. Firma Ploegam uit Vinkel heeft de opdracht gekregen een ontwerp uit te werken voor de brug.

Met meer routes om te wandelen en fietsen moet het buitengebied van Vinkel worden versterkt, zoals aangegeven in de Toekomstvisie Vinkel 2013-2033. Het is de bedoeling dat de brug voor fietsers en wandelaars eind van het jaar klaar is.

Tekst loopt door onder de video

De tweeëneenhalve meter brede brug komt in het verlengde van het Molenpad te liggen. Er is bewust gekozen voor een smalle brug die niet geschikt is voor autoverkeer. Er wordt bij de aanleg rekening gehouden met de ecologische verbindingszone die langs de wetering loopt. Dieren kunnen via een doorlopende moerasoever onder de brug doorlopen.

Belangstellenden kunnen op 21 juli wandelend of met de fiets een kijkje komen nemen op de beoogde locatie aan het eind van het Molenpad bij de Groote Wetering. Tussen 19.00 en 20.30 uur geeft de gemeente samen met de dorpsraad tekst en uitleg en is er - op gepaste afstand - ruimte om vragen te stellen.