Deze winkel in het centrum van Oss heeft de afhaalbalie al klaar

Fietsen toegestaan in centrum Oss en gratis parkeren tijdens ‘click & collect’

Fietsen in het centrum van Oss wordt tijdelijk weer toegestaan en parkeren op het Jurgensplein en het parkeerdek op de Oostwal is het eerste uur gratis. Dat geldt tijdens de click & collect-periode, waarin mensen hun bestelde artikelen aan de deur bij de winkel kunnen ophalen.

Het Osse college van B en W heeft deze beslissing genomen om de middenstand in de coronatijd een beetje tegemoet te komen en te zorgen dat klanten makkelijker naar de winkels kunnen komen. Parkeren in de andere garages in het centrum blijft wel gewoon betaald.

Het click & collect-systeem gaat woensdag in. Het kabinet wil op deze manier de winkeliers weer wat meer mogelijkheden geven. Mensen mogen niet in de winkel maar kunnen bij een balie vooraf bestelde spullen komen ophalen. Wethouder Frank den Brok heeft er wel vertrouwen in dat dat in Oss goed gaat: “We verwachten niet dat er in Oss lange rijen voor de winkels gaan ontstaan als mensen artikelen komen ophalen. We vinden het risico daarom wel acceptabel.”

Binnen het Centrummanagement wordt er ook alles aan gedaan om het te laten werken. Via een nieuwsbrief worden ondernemers nog eens gewezen op de voorwaarden. Zo mag de afhaalbalie maximaal drie meter binnen staan vanaf de voordeur en moet de balie de toegang tot de winkel helemaal blokkeren. Het afhalen van bestellingen mag alleen binnen het afgesproken tijdslot en afhalen mag door maximaal één persoon.