advertentie Banner SNLR.nl

Fietsenchaos Den Bosch: winkeliers zijn het zat

Honderden geparkeerde fietsen in de binnenstad van Den Bosch: winkeliers in de Vughterstraat hebben er schoon genoeg van. Ze dienden een klacht in en de partij Lokaal Gestemd wil nu in debat met de rest van de gemeenteraad. 

Op drukke dagen staan er in het centrum honderden fietsen en brommers geparkeerd op plekken waar geen stalling is. Daardoor is de stoep vaak onbegaanbaar en zijn mensen met rollators, kinderwagens en rolstolgebruikers genoodzaakt om via de weg te passeren. Volgens de winkeliers die de klacht indienden klagen hun klanten ook regelmatig dat ze de winkel niet goed kunnen bereiken. "Wij zijn zeker niet tegen de fiets, maar mensen geven aan dat ze over de fietsen struikelen, niet bij de winkel kunnen komen of omver gereden worden. Daar zitten onze zorgen: bij de bereikbaarheid van de winkels en de veiligheid op de stoep." aldus winkelier Jeanette van Burgsteden. 

Blijvend probleem
Eind 2017 werden er door Lokaal Gestemd ook al vragen gesteld over de situatie, maar sinsdien is er niets veranderd. De partij wil nu weten waarom er ondanks een regeling in de APV nog steeds niet of nauwelijks wordt opgetreden tegen de overlast. Volgens raadslid Joep Gersjes komt de partij binnenkort met een discussienotitie, zodat er volgende maand opnieuw over de kwestie in beraad kan worden gegaan.