Fietspompstation onthuld bij Udense fietsenstalling; 'het is belangrijk dat mensen fietsminded worden'

De fiets gratis stallen kon al bij de fietsenstalling op het Mondriaanplein in Uden. Nu kun je er ook de fietsband oppompen.

Het pompstation werd maandagochtend onthuld door Ary Stuifbergen van Fiets Forum Uden en wethouder Ingrid Verkuijlen (Gewoon Uden). Naast een pomp is er bij het pompstation ook ander fietsgereedschap zoals inbussleutels en bandenlichters.

Stuifbergen van Fiets Forum Uden is blij met het pompstation. "We willen Uden meer fietsminded maken", zegt hij. Als het aan hem ligt volgen er meer pomppunten. "Bij iedere fietsenstalling in Uden proberen we een fietspompstation neer te zetten."

Gastvrij

"We willen gastvrij zijn en mensen naar het centrum trekken", zegt wethouder Ingrid Verkuijlen(Gewoon Uden). "Dat willen we doen op de fiets, dus het mooie is dat je hier ook de fietsband kan oppompen."

De fietspomp, die mede mogelijk wordt gemaakt door Uden Fonds en Fietsvoordeelshop, is overdag te gebruiken, 's avonds wordt deze losgekoppeld en is het niet mogelijk om de fietsbanden op te pompen.