advertentie Banner SNLR.nl

Fietsverbod op drukke dagen in Bossche binnenstad

Fietsers mogen vanaf 5 juni op drukke dagen niet meer fietsen in de binnenstad van Den Bosch. Dat is nodig om voldoende afstand, lees anderhalvemeter, te kunnen houden tussen fietsers en voetgangers.

De drukke dagen zijn de vrijdag, zaterdag en zondag. Op die dagen is tussen 11.00 en 18.00 fietsen in het winkelgebied verboden. Ook mogen fietsen voortaan alleen nog worden gestald in de fietsenstallingen. Ook komen er extra mobiele stallingen bij. Fietsen die ergens anders staan worden na 5 juni weggehaald en vanaf 19 juni worden er ook boetes uitgedeeld.

Eenrichting
De afgelopen weken is er vanwege de anderhalvemetersamenleving al eenrichtingverkeer ingesteld in de Krullartstraat, Kolperstraat en Ridderstraat. Mede om ruimte te maken voor terrassen wordt het eenrichtingverkeer uitgebreid naar de Vismarkt, Korenbrugstraat, Eerste Korenstraatje, Tweede Korenstraatje, Karrenstraat, het Guardianenhof en Stoofstraat. In de Kerkstraat wordt het juist opgeheven.

Overige maatregelen
Bij de entreepunten van de stad komen LED-schermen waarop info staat om de binnenstad veilig te houden. Gastheren en -vrouwen wijzen bezoekers de weg en er komen extra publieke toiletten en plekken om de handen te wassen zolang de horeca alleen met reservering toegankelijk is.

De aanpak wordt iedere twee weken geëvalueerd en waar nodig aangepast.