Fikse brand in klaslokaal Kennedyschool in Oss, gebouw blijft maandag dicht

In een klaslokaal van de John F. Kennedyschool in Oss heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een fikse brand gewoed. Daarbij is flinke schade ontstaan in het lokaal. De vlammen bleven zich concentreren in dezelfde ruimte, waardoor de brandweer het vuur snel onder controle had.

De brand werd rond 4 uur 's nachts ontdekt in het pand aan Vlasakkers. Toen de brandweer ter plaatse was, stond het pand blauw van de rook. De temperatuur in het lokaal was hoog, waardoor de brandweer snel moest overgaan tot blussen. Daarbij heeft de brandweer het zichzelf makkelijker gemaakt door ramen kapot te maken.

Het betreffende lokaal, waar normaal gesproken gewoon lessen zijn, is zwaar beschadigd. In de rest van de school is veel rook- en roetschade. In overleg met de gemeente heeft de John F. Kennedyschool besloten maandag niet open te gaan. De school is op zoek naar vervangende ruimtes voor de leerlingen om maandag toch samen te komen.

Vermoeden van brandstichting

Er lopen twee onderzoeken. Een technisch onderzoek naar hoe het staat met de constructie van het gebouw. En een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio neemt 'een vermoeden van brandstichting' in de mond, met de nadruk op 'vermoeden'. 

Basisschool John F. Kennedy in de wijk Ussen is onderdeel van SAAM.