Filios Scholengroep wil weten welke ouders in zorg werken

Om te inventariseren welke ouders in de zorg of andere vitale overheidsinstellingen werken, hebben ouders van leerlingen van Filiosscholen een brief gekregen met de vraag dit te melden.

Het gaat om beroepen in de ouderenzorg, ziekenhuis, politie en brandweer. Alleen deze ouders wordt gevraagd om dit via de mail door te geven aan de school.

Aanleiding is de persconferentie van premier Rutte die scholen wil open houden juist om deze mensen aan het werk te kunnen houden. De premier heeft gevraagd aan de scholen om vooral opvang te bieden aan kinderen waarvan ouders werkzaam zijn in deze sectoren. 'Het opvragen van de gegevens is nu nodig zodat we ons kunnen voorbereiden op eventuele maatregelen rond het coronavirus', zo staat in de brief aan de ouders.

De scholengroep benadrukt dat ze voorlopig onderwijs blijft bieden zoals ze dat de afgelopen dagen gedaan hebben. 'Alleen lopen we tegen onze grenzen aan waardoor er toch een groep verzocht wordt om thuis te blijven.'

Filios Scholengroep verzorgt basisonderwijs in de gemeente Bernheze (Heesch), in de gemeente Oss (stad Oss, Lith, Oijen, Lithoijen, Maren Kessel en Geffen) en in de gemeente Den Bosch (Nuland en Vinkel).

advertentie

Lees ook deze artikelen