advertentie Banner SNLR.nl

Film van Ossenaar Luuk Bouwman opent Documentaire Festival Eindhoven

OSS â âDick Verdult â Het Is Waar Maar Niet Hierâ is de openingsfilm van het DOCfeed Documentaire Festival Eindhoven op 16 februari. De documentaire over kunstenaar en cultmuzikant Dick Verdult is geregisseerd door Luuk Bouwman uit Oss, producent is Heeschenaar Ton van Zantvoort.

De Eindhovense kunstenaar en muzikant Dick Verdult wordt gezien als outsider en âlaatste dadaïstâ. In Latijns Amerika is hij bekend als Dick El Demasiado. In de docu is te zien dat de waanzin in zijn werk zeer gecontroleerd is en ingegeven door persoonlijke ervaringen in zijn jeugd als Philipskind in Latijns Amerika.

Regisseur Luuk Bouwman laat zien hoe hij nu op zijn 60e een cultmuzikant in Zuid-Amerika, Rusland en Japan is en internationaal toenemende aandacht krijgt als beeldend kunstenaar. We zien Verdult aan het werk in zijn ateliers in Bergeijk en Calanda (Spanje) en tijdens een tour naar Peru, Colombia en Argentinië.

âDick Verdult â Het Is Waar Maar Niet Hierâ opent het Documentaire Festival Eindhoven op donderdag 16 februari en draait om 20.00 uur in meerdere zalen in het Temporary Art Centre in Eindhoven. Daar is de film op vrijdag 17 februari nog een keer te zien. Zaterdag 18 februari is er een vertoning om 19.00 in LAB111, Amsterdam en 's avonds wordt de film uitgezonden bij Omroep Brabant.
De wereldwijde première van de film vindt later dit jaar plaats op een gerenommeerd filmfestival in Buenos Aires in Argentinië.