Finaledag CrOSSing: mooi weer en volop sportieve activiteiten

Groepje 32 heeft de zeskampachtige activiteit CrOSSing van het Sport Expertise Centrum gewonnen. Families kregen een spelboekje en liepen langs verschillende checkpoints met sportieve opdrachten.

In totaal deden er 35 teams mee aan de finaledag van CrOSSing, rondom sportpark de Rusheuvel in Oss. Het was voor elk team de bedoeling om in twee uur tijd zo veel mogelijk beweegopdrachten uit te voeren. Verplaatsen tussen de checkpoints mocht alleen te voet, met de fiets of op een step. Op de checkpoints stonden grote activiteiten als dartsvoetbal, een rodeostier en een estafetteparcours opgesteld.

"Het was een top dag", blikt Teun van den Heuvel van het Sport Expertise Centrum terug. "We hadden mooi weer en zagen veel gezinnen met een lach op hun gezicht. Dat was precies waar we het voor deden." De beste drie groepjes werden blij gemaakt met een tegoedbon voor een sportieve teamactiviteit. "Zo stimuleren we ze weer verder te gaan met bewegen." Er deden niet allen teams uit Oss mee, maar ook uit onder andere Lith, Megen en Oijen.

Geen voorrondes

Eerst was het de bedoeling dat er voorafgaand aan de finaledag voorrondes zouden zijn van CrOSSing. Die gingen vanwege een gebrek aan animo niet door. "Voor één finaledag waren 35 teams prima. Het is in deze tijd sowieso wat lastiger omdat mensen langer wachten tot ze plannen ergens aan mee te doen", merkte Van den Heuvel. "We hebben toch weer een wat grotere activiteit kunnen doen die binnen de maatregelen kon. Dat is zeker in coronatijd niet vanzelfsprekend."

Jubileumweekend

Het SEC viert dit weekend het tienjarig bestaan. Vrijdag was er daarom al The Daily Mile en een receptie. Morgen staat er nog een buurtontbijt op de planning.