Flinke aanval op Rosmalens Belang

Groen inZICHT-voorzitter Pascal Spelier heeft inzake de kwestie windmolens in de Rosmalense polder zijn twijfels bij de betrouwbaarheid van de Bossche politiek en met name als het gaat om Rosmalens Belang.

“We zijn ongelooflijk geschrokken van de 180-graden-draai die Guido Smeets, of eigenlijk Rosmalens Belang gisteren maakte. We waren in de veronderstelling dat Rosmalens Belang aan onze zijde was, maar ze maken nu zo’n draai dat ik me begin af te vragen hoe betrouwbaar de politiek en de gesprekspartners zijn waar we mee praten.”

De directe aanleiding voor die uitspraken is het plan voor windmolens in de Rosmalense polder, waarop bewonerscollectief Groen inZICHT kritiek heeft. In de gemeenteraadsvergadering van dinsdag kwam er goedkeuring voor de Visie Energielandschap en de Regionale Energiestrategie (RES). Daardoor blijft de mogelijkheid bestaan dat er een grootschalig windmolenpark in de polder tussen Rosmalen en Nuland verrijst.

Twee weken geleden leek Rosmalens Belang-raadslid Guido Smeets een stokje voor het plan te steken: “We hebben in de commissievergadering aangegeven dat we het onacceptabel vinden dat er een carte blanche wordt gegeven voor de inrichting van die polder. Wat in de commissievergadering door mij is afgetrapt, is waargemaakt. Ik kan mezelf nog prima in de spiegel aankijken.”

Op de vraag wat er gebeurt als de andere vier coalitiepartijen meer windmolens in de polder willen dan Rosmalens Belang, antwoordde Smeets dat hij dan niet voor de coalitie, maar voor Rosmalens Belang kiest.