Flinke ravage na inbraak Udense computerzaak: 'Het voelt onwerkelijk'

In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken bij computerzaak Levix in Uden. De daders - met bigshoppers en mokerhamers - namen diverse laptops en tablets mee.

Op beelden is te zien dat de daders met grof geweld proberen het gebouw binnen te komen. Uiteindelijk lukt ze dat, waarna ze de winkel betreden. Daarna nemen zij verschillende spullen mee. De daders vluchtten vervolgens in een auto. "Het is aannemelijk dat de materiële schade aan het gebouw boven de tienduizend euro ligt", aldus manager Job van den Elzen. "De waarde van de meegenomen spullen zal ook zeker rond dat bedrag liggen. Veel spullen zijn omgegooid en de hele voorgevel ligt eruit." Ook voor filiaalmanager Ramon Lichtveld kwam de inbraak hard binnen. "Hetgeen dat je hoopt dat nooit gebeurt, is gebeurd en dat voelt heel zuur en onwerkelijk."

(De tekst loopt door onder de video)

Daders nog spoorloos

Volgens Van den Elzen zijn er verschillende mensen die het kabaal hebben gehoord. Eén persoon - ook op de beelden te zien - rende achter de auto aan, maar kon de daders niet tegenhouden. De politie laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is en dat ze nog geen concrete daders op het oog hebben. Ze roept getuigen op - eventueel anoniem - contact op te nemen.

Wie van plan was om bij Levix te winkelen, hoeft niet bang te zijn om voor gesloten deuren te staan. De zaak is inmiddels weer geopend voor publiek en volgens de manager zijn er nog voldoende spullen op voorraad om de klanten te kunnen helpen.