Flinke vondst in vakantiehuisje Toon R.

Op het adres in Ede waar Toon R. maandagavond opgepakt werd, zijn flinke hoeveelheden drugs en een doorgeladen vuurwapen gevonden.

In het huisje lagen verder tientallen XTC-pillen, amfetamine en een handelshoeveelheid crystal meth. In een bus die bij vlakbij de woning geparkeerd stond, werden bovendien ruim dertig vaten en jerrycans met zoutzuur en apaan aangetroffen. Deze grondstoffen worden vaker gebruikt bij de productie van drugs.

Het Openbaar Ministerie gaat ervanuit dat R. op zijn vlucht gewoon doorging met criminele activiteiten. Een andere reden om dat aan te nemen is dat er tien mobiele telefoons werden gevonden. De politie doet verder onderzoek naar de aangetroffen spullen.

De politie was al sinds 21 november 2019 op zoek naar R. Ondanks herhaalde oproepen gaf hij zichzelf niet aan. Maandagavond rond 22.00 uur viel een arrestatieteam een huisje op het park in Ede binnen, waar Toon R. werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De arrestatie verliep volgens het OM zonder problemen.