Fonkelnieuw clubhuis Le Jeteur in Schaijk officieel geopend

Met een handeling van burgemeester Marnix Bakermans is het nieuwe clubgebouw van jeu de boulesclub Le Jeteur in Schaijk officieel geopend. Bakermans onthulde tegelijk een kunstwerk met drie grijze ballen rondom een kleiner geel balletje.

Aansluitend aan het officiële moment begon de open dag van Le Jeteur. Het was het eerste moment waarop de leden hun fonkelnieuwe clubhuis aan iedereen kon laten zien. Niet-leden konden proefboulen met leden van de club. Zo werd het een gezellige middag in Schaijk.

Het clubgebouw is met gerecyclede materialen gebouwd. Twintig jaar lang speelde de leden van de club op de parkeerplaats van café-restaurant Nieuw Schaijk en in de manege van de familie Van de Linden. Al die tijd droomden ze van een eigen complex op het Sportpark. Toen ze in 2018 verhuisden ging die droom in vervulling. Onderdeel van het nieuwe onderkomen moest een overdekt clubhuis worden, met binnenbanen en een kantine. In het pand zit 9000 uur vrijwilligerswerk en met het hergebruiken van de materialen is 450.000 euro bespaard.