advertentie Banner SNLR.nl

Fontys

Fontys kiest voor duidelijkheid: langer online onderwijs

Fontys Hogescholen gaat ook na 6 april online onderwijs aanbieden.

Hiermee wacht de instelling voor HBO-onderwijs, met vestigingen in onder meer Den Bosch, niet op duidelijkheid van het kabinet. Fontys verlengt de termijn van online onderwijs zelfstandig tot 1 juni. Mochten de coronamaatregelen van de overheid tussentijds versoepeld worden, dan wordt bekeken welke vormen weer op locatie kunnen plaatsvinden. "Hierdoor weten we waar we de komende periode aan toe zijn", zegt bestuursvoorzitter Joep Houterman. 

Het kabinet gaf maandag aan dat evenementen en samenkomsten tot 1 juni verboden zijn. De maatregelen in het onderwijs bleven echter voorlopig gelden tot 6 april. Verder onderzoek moet duidelijk maken of de onderwijsmaatregelen verlengd moesten worden. 

Voor 90% vervangen
"De afgelopen weken zijn we erin geslaagd om het onderwijs in onze gebouwen voor negentig procent te vervangen door online onderwijs. Dat heeft even tijd gekost en ook de weg terug naar een ‘genormaliseerde ’situatie zal tijd kosten. Het is goed als we onszelf de ruimte geven om steeds goede en zorgvuldige besluiten te nemen", aldus Houterman.

Problemen
Fontys hield eerst rekening met een periode van drie weken thuiswerken en -studeren. Nu komen daar nog eens acht weken bovenop. Houterman: "Dat betekent een nog langere periode van sociale isolatie en zoeken naar creatieve oplossingen voor de problemen waar je tegenaan loopt. Het moeten missen van de persoonlijke contacten met collega’s en medestudenten is niet fijn. Ik wil benadrukken dat wij daar bij Fontys aandacht voor hebben en dat we ruimte bieden voor persoonlijke oplossingen. Het behouden van de positieve energie, goede sfeer en fijne contacten is voor ons essentieel."