Rondslingerend afval is één van de vormen van overlast op het foodcourt

Foodcourt Uden krijgt geen geluidswal

Ondanks herhaaldelijke noodkreten van omwonenden krijgt het foodcourt in Uden voorlopig geen geluidsscherm om geluidsoverlast van hangjongeren tegen te gaan.

Dat heeft wethouder Prinssen zojuist aan de gemeenteraad medegedeeld, naar aanleiding van vragen van Gewoon Uden. De wethouder heeft drie mogelijke geluidswallen onderzocht en komt tot de conclusie dat geen enkele muur een oplossing biedt voor het probleem.

Geen nut

De 'beste' geluidswal zou de gemeente ongeveer 80.000 tot 90.000 euro kosten. Prinssen voegt daaraan toe dat deze wal alleen nut heeft wanneer deze twee meter hoger gebouwd wordt dan het huidige hekwerk. Zelfs dan zou de muur pas werken wanneer je er dichtbij gaat staan. Daarmee zijn de omwonenden dus niet geholpen.

'Niet mooi'

Los van de vraag of een dergelijke geluidswal nut heeft, vraagt de wethouder zich af of het resultaat een mooi aangezicht oplevert. Die opmerking stoot Gewoon Uden tegen het zere been: "Daarmee zeg je tegen omwonenden dat zij wakker liggen omdat die muur er niet uit ziet. Bovendien hebben deze omwonenden, ook al zijn het er maar twee, niet gevraagd om het foodcourt". 

Foodcourt 's nachts op slot

Om de overlast alsnog tegen te gaan, is de wethouder in gesprek met het tankstation op het foodcourt. "Ik zou deze graag willen sluiten van 01.00 tot 04.00 uur, zodat het hele foodcourt in die uren op slot kan en de hangjongeren er niet op kunnen. Deze gesprekken lopen nog".