Forse stijging coronabesmettingen

Het aantal besmettingen met het coronavirus in onze regio is de afgelopen 24 uur harder gestegen dan in de de dagen daarvoor.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM van maandagmiddag.

Uden en Meierijstad hebben in onze regio de meeste besmettingen. In Uden nam het aantal toe van 33 naar 43  en in Meierijstad van 34 naar 42. In Den Bosch steeg het aantal van 15 naar 20, in Oss van 5 naar 11, in Bernheze van 16 naar 19 en in Landerd is het aantal verdubbeld van 5 naar 10.

In totaal zijn er in Nederland sinds zondag 278 nieuwe patiënten bijgekomen. Dat brengt het aantal positief geteste personen op 1413. 108 van de nieuwe gevallen komen uit Brabant. In onze provincie zijn nu 554 mensen positief getest.

In Nederland zijn nu in totaal 24 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat in de meeste gevallen om oudere mensen die al andere gezondheidsklachten hadden.

De GGD heeft al eerder aangegeven dat het aantal daadwerkelijke besmettingen in Nederland een stuk hoger ligt dan de cijfers van het RIVM aangeven. Dat komt omdat niet bij iedereen met klachten standaard een test wordt uitgevoerd.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen