Foster Festival in week van de pleegzorg

De week van de pleegzorg wordt dit jaar afgesloten met een festival, georganiseerd door Joyce Deijnen. De zangeres is sinds dit jaar ambassadeur van Pleegzorg stichting Oosterpoort.

Tijdens het festival op maandag 4 november in theater De Lievekamp in Oss kunnen alle pleegkinderen uit de regio genieten van theater, muziek en tekenkunst in het thema Thuis. Het programma begint om 16.00 uur die middag met de kindertheatervoorstelling Mispoes, geschikt voor kinderen van 3 tot en met 10 jaar oud. Daarna zijn er diverse activiteiten in de hal van het theater. De kinderen gaan dan ook samen tekenen aan een groot huis. Voor het avondprogramma is een apart entreeticket nodig. De prijs van een kaartje voor het middag- of avonddeel is 2,50 euro per persoon.

Camilla Blue, artiestennaam van Deijnen, organiseert het festival. De voormalig inwoonster van Lithoijen werd toen ze twee jaar oud was in een pleeggezin geplaatst. Deze herfst werd ze ambassadeur van Pleegzorg stichting Oosterpoort en bracht ze een single uit over het onderwerp. Het nummer When I get home werd door diverse radiostations gedraaid. 

De week van de pleegzorg is bedoeld om het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders aan te stippen. De actieweek wordt voor de vijfde keer gehouden en duurt van 30 oktober tot en met 6 november.

advertentie

Lees ook deze artikelen