advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Foto Osse hobbyfotograaf genomineerd voor fotowedstrijd National Geographic; ‘Trots en verrast’

De foto die Alex Pansier uit Oss maakte van een eekhoorn is geselecteerd voor de finale van de fotowedstrijd van National Geographic. “Ik ben helemaal blij en super trots.”

Het was ergens begin mei toen Pansier de foto van de eekhoorn maakte. “Ik ben in die periode een aantal keer naar de Warende in Tilburg geweest. De grondeekhoorn, die zit daar nog steeds”, zegt de Osse hobbyfotograaf. “Ik maakte de foto door stil op één plek te blijven zitten. En dan hopen dat de eekhoorn naar de plek komt waar ik hem wil hebben.”

Dat gebeurde uiteindelijk en Pansier had direct het idee dat de genomen foto’s goed waren. “Vaak weet je wel van ‘Hey wow!’, nu klopt het. Het licht is goed, de achtergrond is goed en alles klopt”, zegt Pansier, die zijn eigen internetbedrijf heeft.  

“Ik maakte ook veel foto’s op die dag, dan heb je het echt over een paar duizend. Dan is het vervolgens uitzoeken en hopen dat dé foto er tussen zit

• Alex Pansier

Dat hij een foto zou maken die tot de beste vijftien foto’s van de fotowedstrijd van National Geographic zou behoren, daar had hij op die dag in mei niet aan gedacht. “Ik maakte ook veel foto’s op die dag, dan heb je het echt over een paar duizend. Dan is het vervolgens uitzoeken en hopen dat dé foto er tussen zit”, vertelt Pansier.

De Ossenaar heeft van de jury niet te horen gekregen waarom zijn foto geselecteerd is. “Ik kreeg gewoon een mail dat ik in de finale zit van de wedstrijd. De reden weet ik niet. Wat ik zelf denk is de emotie in de foto. De eekhoorn heeft iets menselijks, de manier waarop hij het bloemetje vasthoudt. Dat spreekt mensen vaak wel aan. Misschien heeft dat de jury getriggerd om mijn foto te kiezen.”

Of de foto van Pansier in de finale kan winnen? “Laten we het hopen, maar ik ben nu al super trots”, aldus de internetondernemer.  

Stemmen op de foto kan tot eind oktober.