advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Foto Vinkelse molen genomineerd voor finale fotowedstrijd National Geographic

De foto van de Vinkelse molen van amateurfotograaf Cynthia Verbruggen is genomineerd voor de finale van de fotowedstijd van National Geographic.”Het is een grote verrassing.”

De foto zit bij de laatste vijftien en dingt mee om de eerste prijs in de categorie landschap. Verbruggen kreeg per mail bericht dat de foto geselecteerd is. “Ik dacht dat het spam was, maar het was geen spam”, vertelt ze. De mail kreeg Verbruggen vrijdag, maar nog steeds is ze verbaasd dat de foto geselecteerd is. "Dat kan toch helemaal niet? Ik als amateurfotograaf tussen de grote fotografen? Mensen hadden wel al eens tegen mij gezegd dat ik eens mee moest doen witte nie", vertelt Verbruggen. "Dat heb ik toen maar gedaan. In de categorie dier heb ik ook een foto ingestuurd, in die categorie dacht ik meer kans te maken."

Verbruggen maakte de foto van de molen op 10 september, een paar dagen voor de officiële opening. “De wieken zaten er net op, er was een zonnetje en mooie wolken. Wat wil je als fotograaf nog meer?”, doelt Verbruggen op de goed gelukte foto. De Vinkelse maakte de foto terwijl ze de hond aan het uitlaten was.

Ook de foto van een eekhoorn van Alex Pansier uit Oss is geselecteerd voor de finale in de categorie dier.

Stemmen op foto’s kan tot 29 oktober. De winnaar wordt op 15 november bekendgemaakt.