advertentie Banner SNLR.nl

'Fotograferen is uitdagender dan racen'

Misschien dat ze in de toekomst op een motor stapt, maar dan geen classic. Beau Verbruggen vindt het prachtig om te zien hoe haar vader meedoet met een race voor klassieke motoren in Zeeland.     

Er zijn 100 deelnemers in verschillende categorieën. Zijspannen is er daar één van. Bakkenisten zorgen er in die klasse voor dat een motor goed door de bocht komt. Maar ook het fotograferen van de race is een uitdaging. ''Vlak voor een bocht probeer ik een motor scherp te stellen, en dan te blijven volgen. Als het voertuig voor mijn ogen voorbij zoeft, klik ik heel vaak'', zegt de 19-jarige Beau. 

Tekst gaat verder onder de video.

Vader Antwan Verbruggen is trots op haar dochter. ''Ze is een superkacht achter de schermen en heeft het overzicht.'' Beau zorgt voor de promotie van het evenement. Zelf racen hoeft voor haar niet zo nodig, alles eromheen vindt ze leuker.   

Vrouwen 
Als Beau wel had meegedaan, was ze niet de enige vrouw geweest. ''Er doen er 15 mee, dus gelukkig zijn de vrouwen in opkomst'', zegt ze blij. Meer vrouwen zijn volgens haar altijd welkom. Er mag meer balans komen. 

Ronkende motoren
Er rijden zondag 11 augustus alleen oude motoren mee van 50 cc t/m 500 cc. De trainingen beginnen om 9.30 en de race begint om 12.30. Iedereen is welkom op industrieterrein Voederheil. ''Volg gewoon het geluid van de ronkende motoren, dan vind je het vanzelf'', geeft vader Verbuggen aan.