advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

‘Founding father’ en directeur neemt afscheid van Verkadefabriek

De Verkadefabriek in Den Bosch neemt per 1 juni 2021 afscheid van directeur en oprichter Jan van der Putten. “We gaan onze founding father missen.”

Aan het woord is Bert van der Els, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Verkadefabriek. “Jan van der Putten heeft de Verkadefabriek uitgebouwd tot een toonaangevende, ondernemende culturele instelling. Een instelling die een belangrijke plaats inneemt in het nationale podium- en filmlandschap, en graag door kunstenaars bespeeld en door publiek bezocht wordt.”

Van der Putten, die vanaf de start betrokken is geweest bij de oprichting van de Verkadefabriek in 2004, legt zijn werkzaamheden neer om ‘het stokje over te dragen aan iemand met nieuwe ideeën’, aldus hijzelf. “Ik kijk met heel veel trots en plezier naar wat we hebben opgebouwd in ’s-Hertogenbosch. Corona zorgt voor moeilijke omstandigheden, maar maakt aan de andere kant ook duidelijk hoe hard we kunst en cultuur in onze samenleving nodig hebben. Om elkaar te ontmoeten, geïnspireerd te raken en ons te laten kijken met de ogen van anderen. Die honger zal juist na corona, groot zijn”.

Jan van der Putten blijft ook na juni 2021 (achter de schermen) actief in de culturele sector, “maar ik wil ook mijn horizon verbreden, tijd maken voor andere dingen.”