advertentie Banner Trined

Fractievoorzitters over onderzoek Den Dekker: ‘feiten moeten boven tafel komen’

In een gezamenlijke reactie laten fractievoorzitters van de politieke partijen in Oss weten zo snel mogelijk openheid te willen over uitkomsten van het onderzoek naar de dood van Arie den Dekker.

Vrijdagmiddag in een gesprek over Den Dekker met burgemeester Wobine Buijs hebben fractievoorzitters aangegeven dat het van groot belang is dat alle feiten boven tafel komen. “We hechten er veel waarde aan dat er onderzoek wordt gedaan en dat de onafhankelijkheid hiervan zorgvuldig gewaarborgd wordt. We zullen de uitkomsten hiervan zo snel mogelijk in openbaarheid in de gemeenteraad bespreken.”

Ook spreken fractievoorzitters hun medeleven uit. “We leven mee met de nabestaanden van de heer Den Dekker en wensen hen veel sterkte toe. Ook willen we onze steun betuigen aan de ambtenaren en hulpdiensten die hem wilden redden en hen daarvoor bedanken.”

Arie den Dekker lag lange tijd in clinch met de gemeente om huisvesting en bracht maandag daarom een einde aan zijn leven. Zaterdag wordt er bij het gemeentehuis een erehaag gehouden voor Den Dekker.