advertentie Banner SNLR.nl

Frank Anthony: 'Elk jaar Heartbreak Hotel op sterfdag Elvis'

Het is vandaag 42 jaar geleden dat Elvis Presley op 42-jarige leeftijd overleed. Voor Ossenaar en Elvis-imitator Frank Anthony een dag om zijn idool te herdenken.

"Ik was elf en kwam uit school toen ik het nieuws op de radio hoorde dat Elvis was overleden", vertelt Frank Anthony. "Ze draaiden Heartbreak Hotel, en dat nummer draai ik nog elk jaar op deze dag. Het was ook het eerste nummer dat ik ooit van hem hoorde."

Vandaag blijft het bij het draaien van deze song, maar het leven van Frank Anthony staat het hele jaar door in het teken van Elvis. Behalve imitator is hij ook een beetje verzamelaar. Het meest trots is hij op een buckle van de laatste concertriem van Elvis. "Ik heb het unieke prototype gekocht van een Amerikaanse Elvis verzamelaar. Elvis zou die riem dragen in de week na 16 augustus 1977..."

De 53-jarige Frank Anthony viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum als Elvis-imitator. Op 21 september staat hij met zijn band Calling Elvis en achtergrondzangeressen Sweet Devotion in De Schalm in De Meern bij Utrecht.