advertentie Banner SNLR.nl

Freek Heerkens vaste kracht in successeizoen Willem II

Voetballer Freek Heerkens uit Heeswijk-Dinther heeft nog geen minuut gemist dit seizoen bij het zo succesvolle Willem II.

De Tilburgers staan momenteel vierde in de Eredivisie. Willem II won onder andere thuis van PSV, uit bij AZ en uit bij Ajax. Heerkens scoorde al drie keer, tegen ADO, RKC en Sparta. "Het is ongekende weelde momenteel", erkent Heerkens, die afgelopen wedstrijd met zijn team een domper kende. Willem II verloor uit bij PSV met 3-0. "Maar daarvoor waren we tien wedstrijden ongeslagen. We presteren nog steeds boven verwachting."

Ondanks de goede prestaties houdt trainer Adrie Koster zich nog op de vlakte. Hij heeft op Radio 1 verteld dat hij verwacht dat zijn ploeg eindigt op plaats zes. Over het resultaat na 34 wedstrijden gaat Heerkens geen uitspraken doen. "De doelstelling was om in het linkerrijtje te eindigen. Voor alsnog zijn we goed op weg en we hopen de play-offs om Europees voetbal te halen."

Deze zondag staat Willem II een wedstrijd te wachten tegen directe concurrent om Europees voetbal FC Utrecht. "Ik verwacht een wedstrijd waarin wij de bal hebben en tot kansen moeten komen. Utrecht heeft een aantal snelle, vaardige jongens voorin. Ik denk dat zij gebruik willen maken van de ruimte achter onze verdediging. Aan ons om daar een antwoord op te vinden." De wedstrijd Willem II-FC Utrecht begint zondag om 16.45 uur.