Fusieschool gaat op zoek naar nieuwe identiteit

De huidige 32 leerlingen van OBS Delta in Heesch worden volgend schooljaar met de groepen van BS de Toermalijn gemixt. Op die manier blijven zowel de rooms-katholieke als de openbare onderwijsvorm gehandhaafd.

"Het is zeker niet de bedoeling dat we de school in twee groepen gaan splitsen", vertelt directeur Marielle Klasen, die dit jaar al de leiding had over alle twee de scholen. "Er komt ruimte voor beide identiteiten. En daarmee vinden we een nieuwe identiteit voor de school", denkt de bestuurder.

De fusie was nodig omdat de kwaliteit van het onderwijs onder druk kwam te staan, volgens Archel Kerkhof van Filios Scholengroep. "In dit geval is het de beste oplossing om de leerlingen van Delta in te passen in De Toermalijn." Alle leerlingen van Delta en enkele leerkrachten gaan verder onder de vlag van Filios en daarmee verliest SAAM een van zijn scholen.

De naam blijft voorlopig De Toermalijn-Delta. Een commissie die het proces mee heeft begeleid, met onder andere ouders en leerkrachten, kijkt nog naar de mogelijkheid de school een nieuwe naam te geven.