advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Galerie KuBra-Art weg op vertrouwde plek

De kunstenaars van galerie KuBra-Art moeten dit weekend hun pand aan het Burgemeester Loeffplein in Den Bosch hebben verlaten. Een nieuw onderkomen is nog niet gevonden.

Wilma van Turck is druk bezig met het zoeken naar een ander pand voor de kunstwerken van KuBra-Art. “Ik heb volgende week een afspraak met de gemeente en er lopen nog een paar afspraken met makelaars.” Op dit moment zijn de spullen uit het pand in een opslagruimte van kennissen in Vught ondergebracht. De kunstwerken zijn teruggebracht naar de kunstenaars.”

We hadden een mooi publiek opgebouwd en nu moet alles weer van voren af aan beginnen. Dat is toch zuur.

• Wilma van Turck - KuBra-Art

Half december kreeg de stichting pas te horen dat zij de galerie moesten verlaten. Het contract met de oude eigenaar liep af en de nieuwe eigenaar nam KuBra-Art niet over. Van Turck was zeer te spreken over de locatie waar zij bijna drie jaar zaten. “We zitten hier een beetje achteraf maar de mensen konden ons vinden. We hadden een mooi publiek opgebouwd en nu moet alles weer van voren af aan beginnen. Dat is toch zuur.”

De galerie heeft voor de ruim honderd kunstenaars veel betekend. “Het was een ontmoetingsplek van de Brabantse kunstenaars. De bezoekers uit Den Bosch kwamen hier ook langs voor een praatje. Onze eigen stek is nu weg en dat is heel jammer.”