advertentie Banner Trined

Game-informatie voor ouders met kinderen dankzij Heesche gamer

Voor ouders die met hun handen in het haar zitten en niet weten om te gaan met hun gamende kinderen is er nu een oplossing dankzij het nieuwe platform Parents of Play van gamer Koen Schobbers uit Heesch.

Schobbers (27) was profgamer en beschikte zelfs tijdelijk over een topsportlicentie. Inmiddels staat gamen op een laag pitje en houdt hij zich bezig met het verstrekken van informatie aan ouders met gamende kinderen. “Met Parents of Play wil ik de relatie tussen ouders en kinderen versterken, behouden of herstellen”, vertelt Schobbers.

Tekst loopt door onder video

De Heeschenaar gamede vroeger veel en dat zorgde ervoor dat de relatie met zijn moeder verslechterde. “Op een gegeven moment was er geen communicatie meer tussen ons”, zegt Sophie Schobbers, de moeder van Koen. “Ik wist toen ook niet meer wat ik moest doen.”

Schobbers begon in 2006 met het spelen van computerspelletjes en destijds was er nog geen informatie beschikbaar om ouders met gamende kinderen handvatten te bieden. Volgens Schobbers zitten ouders met gamende kinderen met veel vragen en bieden de ervaring van hem en zijn moeder een oplossing. "Is mijn kind gameverslaafd ? Of hoe krijg ik mijn kind een andere hobby's zijn veel vragen die ik hoor."

De moeder van Koen denkt dat het platform veel ouders met gamende kinderen kan helpen. "Het biedt informatie die ik niet heb gehad", zegt ze. Schobbers is nog niet klaar met het platform, omdat hij het aantal thema's over gaming nog wil uitbreiden.  Ook wordt er gewerkt aan een boek dat waarschijnlijk na de zomer uitkomt.