advertentie Banner SNLR.nl

Elfde van de elfde - Oeteldonk Raymond Bruijns

Oeteldonk: Geen opening 11-11 op De Parade, Kwekfestijn naar Brabanthallen

Alleen een online opening van het carnaval op de 11e van de 11e die iedereen digitaal kan volgen. Het Kwekfestijn gaat naar de Brabanthallen. En bouwen aan carnavalswagens op anderhalve meter.

Dat zijn de belangrijkste maatregelen die de Oeteldonkse Club neemt in verband met corona.

11-11

De Oeteldonkse Club organiseert dit jaar dus geen fysieke opening op de Parade, maar een digitale opening die iedereen online kan volgen. Onder het mom van: ‘Oeteldonk komt naar jou toe, in plaats van jij naar Oeteldonk.’   "We kunnen de anderhalve meter niet garanderen en dus moeten we het anders aanpakken".  "Of we dat streamen of bijvoorbeeld met Dtv daar zijn we nog niet uit, de invulling komt nog", zo stellen de organisatoren.  

Wat dat voor de horeca betekent op die dag is nog onduidelijk. “We willen met de horeca en de Oeteldonkse Club bekijken wat scenario’s kunnen zijn voor 11-11”, zo laat de gemeente weten in een reactie. Midden september moet er dan duidelijkheid komen over welk scenario mogelijk is, ook omdat er dan vanuit het Rijk meer duidelijkheid is over evenementen.

Kwèkfestijn

Het Kwèkfestijnhet jaarlijkse Oeteldonkse liedjesfestival, vindt vanwege corona zo goed als zeker plaats in de Brabanthallen. De mainstage is daarvoor beschikbaar. Daar is volgens de organisatie de anderhalve meter maatregel te handhaven.

Mainstage is ook één van de locaties waar de Hoftejater hun programmering heeft tijdens de sluiting van het Theater aan de Parade vanwege de verbouwing. Op de gebruikelijke datum (de eerste zaterdag na 11-11) heeft Mainstage al een voorstelling gepland, daarom wordt het kwekfestijn nu gehouden op 21 november. Met de horeca uit het centrum en de ‘clubkes’ wordt nog nader overlegd over het kwekfestijn.

Het evenement zal in ieder geval weer via Dtv Den Bosch en online te zien zijn.

Carnavalswagens

Het bouwen aan de carnavalswagens gaat op 1 oktober weer van start, uiteraard ook hier op anderhalve meter afstand.  Er komt ook weer een officiële opening van de bouwhal. Deze is de afgelopen maanden voorzien van een nieuwe vloer en parkeergelegenheid.

Of het bouwen van de carnavalswagens ook betekent dat er weer een optocht komt, kan de Oeteldonkse Club nog niet zeggen. Ook over hoe het carnaval eruit gaat zien in 2021, worden voorlopig nog geen besluiten verwacht.