advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Geen aanleiding om Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther dicht te houden

Het onderzoek van de politie geeft geen reden om het pand in Heeswijk-Dinther waarin de Poolse supermarkt Biedronka gevestigd was, gesloten te houden. Dat laat de gemeente Bernheze weten op vragen van Dtv Nieuws naar aanleiding van bouw- en sloopactiviteiten bij de voormalige supermarkt.

De eigenaar van de winkel wil niet reageren op de vragen van Dtv Nieuws of er een nieuwe supermarkt voor terug gaat komen. De gemeente is ervan op de hoogte dat bewoners in de directe omgeving van de supermarkt zich zorgen maken. Samen met de politie hoopt Bernheze de vragen van omwonenden zo goed mogelijk te beantwoorden.

Op 8 december 2020 explodeerde een van de ramen van de winkel. Een grote ravage was het resultaat. De omgeving van de supermarkt Biedronka lag bezaaid met glasscherven en brokstukken. Ook omliggende panden hebben door de rondvliegende brokstukken schade opgelopen. Ook in Aalsmeer was er die nacht een explosie bij een supermarkt met dezelfde naam. Later is dat ook twee keer in Beverwijk en bij een Poolse supermarkt met een andere naam in Tilburg gebeurd.