advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Geen aanspreekpunt Roze in Blauw bij politie Den Bosch

De gemeente Den Bosch erkent dat er op dit moment bij het politieteam van Den Bosch geen aanspreekpunt is voor Roze in Blauw. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van raadslid Jolanda van Gool van de PvdA.

Roze in Blauw is een netwerk binnen de nationale politie dat zich speciaal bezighoudt met de bestrijding van geweld tegen de LHBTI+ gemeenschap en de ondersteuning van slachtoffers daarvan.

“Wij zijn op de hoogte van het feit dat het COC en andere regenboogpartners momenteel geen direct contact persoon hebben uit het Roze in Blauw netwerk binnen het basisteam Den Bosch van de politie. Onze zorg hierover spreken we nadrukkelijk uit naar de politie”, zo laat de gemeente na schriftelijke vragen van de partij.

Jolanda Van Gool: "Als PvdA lezen we in een rapport van de gemeente dat er toch nog sprake is van een onveilig gevoel in de stad en op straat van LHBT+personen. Zo'n politienetwerk Roze in Blauw heeft dan naar ons idee grote meerwaarde voor het borgen en verstevigen van die veiligheid en we hopen dan ook dat ons stadsbestuur snel met de korpsleiding hierover in gesprek gaat.

De laatste weken blijkt dat er overal in Nederland problemen zijn met de bezetting van het netwerk Roze in Blauw. Zelfs in Amsterdam en Rotterdam is een tekort aan mensen.