advertentie Banner Trined

Geen carnaval in Haren; ‘Carnavalshart doet pijn’

In Haren vier je carnaval samen. Door corona kan dat niet en daarom zet carnavalsvereniging de Knorrepotten een streep door alle activiteiten.

Haren is een klein dorp en daar vieren de inwoners samen carnaval. “Iedereen is hier welkom. Als we carnaval zouden vieren in gemeenschapshuis de Haar kunnen we maximaal veertig mensen kwijt”, doelt voorzitter Ferry Vermeulen op de capaciteit wanneer er anderhalve meter afstand moet worden gehouden. “Hierdoor moeten we heel veel vaste gasten teleurstellen. Anderhalve meter waarborgen gaat goed totdat er alcohol in het spel komt. Daarna moeten wij politieagentje spelen.” Volgens het bestuur is het dan het beste om alle carnavalsactiviteiten te schrappen

Tekst loopt door onder video


“Wij als bestuur vinden dat je carnaval samen moet vieren en met de regels die er nu zijn kiezen wij voor de gezondheid van de inwoners van ons dorp.”

Haren is het eerste dorp in de regio Oss die bekendmaakt alle carnavalsactiviteiten te schrappen. “Andere kernen moeten heel goed nadenken wat ze willen. Ik blijf erbij dat gezondheid boven alles gaat.” Wel valt de beslissing om geen carnaval te vieren zwaar. “Mijn carnavalshart doet pijn. Met slapeloze nachten is dit besluit genomen.”

Met Marijn had de Knorrepotten al een prins. Hij blijft nog een jaar stille prins. Volgend jaar wordt hij alsnog uit zijn functie ontheven op een manier die een prins verdient.  

De Stichting Carnavalsviering Oss (SCVO) maakt binnenkort bekend wat er in Oss gaat gebeuren met carnaval.