advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Geen Carnaval? Zet dan je 'Knillispop up'

Wat menig Brabander al aan zag komen werd gisteren bevestigd. Met een verlenging van de lockdown tot 9 februari gaat er een streep door carnaval 2021. Knillis, de oprichter van Oeteldonk, kan zijn verjaardag dus niet vieren. Maar daar is iets op gevonden: een Knillispop up.

De Knillispop is een initiatief van De Wildemannen en moet ervoor zorgen dat carnaval sfeervol wordt, ondanks dat het thuis moet dit jaar. "Zoals de Zoete Moeder bij veel Bosschenaren op de schouw staat en de kerststal onder de kerstboom, zo zet je met carnaval je eigen Knillispop up", omschrijft Bram van der Schoot van de Wildemannen zijn bedachte traditie.

Knillis wordt dit jaar 9x11 jaar oud en die heugelijke gebeurtenis kan volgens Van der Schoot niet onopgemerkt voorbij gaan: "Daarom geeft de Oeteldonksche Club van 1882 hem komende carnaval een belangrijke rol."

'Haal de Mèrt naar je kiet'

De Knillispop up is onderdeel van een pakket met 11 onderdelen 'veur un unieke Oeteldonkse thuisbeleving'. Wat er precies in het pakket zit blijft wat geheimzinnig, maar volgens Van der Schoot kunnen Oeteldonkers thuis een eigen ‘carnavaltaar’ maken en de 'Mèrt naar hun kiet halen'.
Het carnavalspakket met daarin de Knillispop up is te bestellen via deze website.