Nauwelijks carnavalsactiviteiten, maar wel volop sneeuwpret in de regio

Waar normaal gesproken de confetti rond zou moeten vliegen en de carnavalswagens met harde muziek door de straten denderen ziet carnavalszaterdag er dit jaar heel anders uit. Op veel plekken in de regio wordt genoten van de sneeuwpret.

Het is weekend, het is mooi weer én er ligt ijs. Deze factoren zorgden ervoor dat zaterdag veel mensen erop uitgaan om te schaatsen of te genieten van de sneeuw. De sneeuwpret levert mooie plaatjes op, zoals hier bij Kasteel Heeswijk.

Ook bij de vijver bij Langven in Heesch en in Megen is er volop schaatsplezier zaterdag. Kinderen schaatsen, spelen ijshockey en laten zich van de slootkant op het ijs glijden.

In Megen werd ook flink geschaatst en waagde ook burgemeester Wobine Buijs een poging op het ijs.

Naast plezier op het ijs, wordt er ook in de sneeuw genoten van het mooie weer zoals in natuurgebied De Maashorst.

Hoe leuk de schaats- en sneeuwpret ook is, wel zijn de coronamaatregelen van kracht en de gemeente handhaaft hier dan ook op. "We gaan er hetzelfde mee om als met het bezoeken van bossen en natuurgebieden. Bij drukte, excessen of signalen kunnen plekken gesloten worden", liet een woordvoerder van de gemeente Oss vrijdag al weten. 

Ook in Den Bosch geldt dat de gemeente handhaaft. "Onze boa’s houden de drukte op de schaatslocaties in de gaten en nemen maatregelen als dat nodig mocht zijn, eventueel door die specifieke locatie af te sluiten. We zetten dan ook niet op voorhand verkeersregelaars in."

In de gemeente Uden houdt de gemeente visvijver de Kleuter en de vijver bij UDI'19 in de gaten.  Volgens de gemeente is het ijs hier nog niet dik genoeg en daarom zijn er borden opgehangen. Voor andere vijvers in de gemeente geldt betreden op eigen risico.