Geen doelpunten TOP Oss, wel drie van NEC

Het kostte TOP Oss opnieuw te veel tijd en moeite om goals te maken. Dit keer lukte het helemaal niet tegen NEC. De thuisploeg scoorde wel drie keer (3-0).

Klaas Wels kon niet beschikken over drie belangrijke spelers. Danzell Gravenberch, Levi Opdam en Niels Fleuren waren er allemaal door blessureleed niet bij. Dat betekende sinds lange tijd weer een basisplaats voor Jason Bourdouxhe.

In de eerste twee minuten van de wedstrijd kregen beide ploegen al direct een grote kans. Ole Romeny van NEC eerst. Doelman Damien Perquis ging vrolijk verder met waar hij in de vorige wedstrijd bij FC Dordrecht was geëindigd: ballen tegenhouden. Aan de andere kant kopte Lars Hutten de bal, via keeper Matthijs Branderhorst over de lat. Even later had de wedstrijd een heel andere kant op kunnen vallen toen Philippe Rommens als doorgebroken speler neergehaald leek te worden. De scheidsrechter vond het een vrijwillige valpartij en liet het spel daarom doorgaan. Trainer Klaas Wels gaat achteraf de beelden nog eens goed terugkijken.

 

Na twaalf minuten stond het 1-0. Een goede aanval over de rechterkant eindigde bij Ole Romeny, die Perquis wist te kloppen. TOP had aan het einde van de eerste helft wel veel balbezit, maar echte honderd procent kansen werden er niet gecreëerd.

De tweede helft begon opnieuw met een langdurige fase met balbezit voor TOP. Philippe Rommens kreeg de bal aangespeeld op de rand van de zestien meter. De Belg zag zijn schot tegen de paal komen. Celik kreeg de afvallende bal voor zijn voeten en tikte binnen, maar het was buitenspel.

TOP mistte net als in de vorige wedstrijd tegen FC Dordrecht een goede afronding. Dat kwam ze opnieuw duur te staan. Invaller Anthony Musaba mocht vrij doorlopen richting Perquis. De 18-jarige invaller bleef rustig en prikte binnen (2-0).

Hierna leek het verzet van TOP gebroken. In de allerlaatste seconden werd het nog erger voor TOP. In de uitbraak schoot Musaba op de paal. De rebound werd binnengeschoten door Zian Flemming (3-0).

Opnieuw geen positief resultaat voor de Ossenaren, die het dit seizoen erg moeilijk hebben. Ze hadden er meer van verwacht, maar moeten het doen met voorlopig een achttiende plaats op de ranglijst.

NEC 3 - 0 TOP Oss
Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst, Rens van Eijden, Josef Kvida, Bas Kuipers, Tom van de Looi, Jellert van Landschoot, Jonathan Okita, Mart Dijkstra, Ole Romeny, Zian Flemming en Bart van Rooij
Opstelling TOP Oss: Damien Perquis; Olivier Rommens, Rick Stuy van den Herik, Lorenzo Piqué, Jason Bourdouxhe; Hennos Asmelash, Lion Kaak; Philippe Rommens; Cihat Celik, Lars Hutten en Giovanni Büttner
Invallers TOP: Enzo Stroo, Pieter Langedijk, Dennis Hettinga
Doelpunten: Romeny, Musaba, Flemming (NEC)

advertentie

Lees ook deze artikelen