advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Geen drankje op het terras in Uden dinsdag, lokale horeca doet niet mee aan protestactie

Duizenden horeca-ondernemers willen dinsdag hun terrassen weer openen, of het nu mag of niet. In Uden zit een terrasje pakken er volgende week niet in, de HUVO laat weten dat de cafébazen hier niet aan de protestactie meedoen.

De actie is aangekondigd door 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland, die nu toch uitvoer willen geven aan de eerdere oproep om in januari de deuren te openen. Toen zagen de horeca-ondernemers ervan af, omdat de besmettingscijfers te hoog waren, maar nu er opnieuw geen versoepelingen voor de horeca komen, is voor hen de maat vol. 

'We hebben recht op een herstart, maar dat moet netjes gebeuren'

"We hebben begrip en sympathie voor de actie, maar er zijn hier in Uden geen plannen om tegen de regels in de terrassen open te gooien", vertelt Roland van de Valk van de Udense horecavereniging HUVO. "We willen de horeca snel open, want dat is hard nodig en meer dan terecht." Hij verwijst naar het feit dat de cafés en restaurants al tien weken langer gesloten zijn dan de winkels. "We hebben recht op een herstart, maar we willen dat wel netjes in overleg met gemeente, politie en boa’s doen."

De HUVO richt haar pijlen nu op een kort geding van Koninklijke Horeca Nederland en het kabinet. "Ook de politiek is druk doende om de horeca weer open te krijgen, dus we vinden dat we dat netjes af moeten wachten", aldus Van de Valk.