advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Livio Milts probeert Jasper Dahlhaus van FC Eindhoven af te stoppen. Bert van Berkum

Geen goals bij FC Eindhoven tegen TOP Oss

TOP Oss is er niet in geslaagd om van FC Eindhoven te winnen. In het Jan Louwers Stadion bleef het 0-0. De verdedigers waren ijzersterk, aanvallend kwam TOP te kort.

FC Eindhoven, dat al dertien wedstrijden op een rij niet gewonnen had, groef zich direct in. De ploeg van Ernie Brandts gunde TOP Oss de bal. De Ossenaren deden daar in eerste instantie weinig mee. Spits Dennis van der Heijden, die vandaag de voorkeur kreeg boven Kyvon Leidsman, kwam een aantal keer net te laat om een goede voorzet in te tikken. Het veldspel was in orde, met veel strijd en aanvallende druk.  

Na een half uur spelen meldde de thuisploeg zich nadrukkelijker, maar in de laatste minuten voor de rust was het overwicht weer voor TOP Oss. Na een reeks corners kreeg Van der Heijden uit een vrije trap een open kans, maar Eindhoven-doelman Ruud Swinkels kon pakken. FC Eindhoven had ook zomaar voor kunnen staan halverwege. In de extra tijd haalde Niels Fleuren een rebound met een omhaal ternauwernood weg en even later stond Mart Remans bij de paal opgesteld om een schot op doel weg te schieten.

De tweede helft werd het een minder leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, met nauwelijks kansen en veel fouten. Het lukte TOP lang niet om uitgespeelde kansen te creëren. FC Eindhoven was echter onzorgvuldig en mistte een echte goalgetter om TOP de das om te doen. Terwijl het was gaan motregenen, bracht Klaas Wels Cas Peters voor de laatste tien minuten. In de laatste minuut deed hij het net trillen, maar de arbitrage keurde af vanwege buitenspel. Dat leek op basis van de tv-beelden onterecht.

Volgende week vrijdag staat de kraker FC Den Bosch-TOP Oss op het programma. 

FC Eindhoven 0 - 0 TOP Oss
Opstelling FC Eindhoven:
Swinkels, Biemans, Peijnenburg, Van der Sande, Van Son, De Keersmaecker, Vermeulen, Donkor, Bogaers, Van Rosmalen en Dahlhaus 
Opstelling TOP Oss: Bo Geens; Ruben Roosken, Niels Fleuren, Jan Lammers, Trevor David; Rick Stuy van den Herik, Olivier Rommens; Philippe Rommens; Livio Milts, Mart Remans en Dennis van der Heijden
Invallers TOP Oss: Cas Peters en Joshua Sanches