advertentie Banner SNLR.nl

Geen grote, maar wel kleine evenementen deze zomer

Een onbeperkt aantal bezoekers is weer toegestaan en dus zijn er deze zomer weer heel wat mogelijkheden voor evenementen. De zomer staat echter al voor de deur en dus is het nog maar de vraag of die evenementen er ook daadwerkelijk gaan komen.

Wethouder Thijs van Kessel merkte dat de behoefte bij inwoners er was om weer samen te komen in de openbare ruimte. En dus wil de gemeente op een veilige manier samen met organisaties gaan kijken hoe de evenementen alsnog door kunnen gaan. Toch zullen grote evenementen die al geschrapt waren niet alsnog doorgaan. "Er zijn teveel hobbels die genomen moeten worden om zo'n festival neer te zetten. De beperkingen zijn dusdanig groot dat we dat niet gaan doen", vertelt Michiel van Boxtel van Stage Valley Festival uit Odiliapeel.

Ook is er de angst voor een tweede golf van het coronavirus. "Als we twee weken ervoor dan als nog gecanceld worden dan is de impact veel groter", aldus Van Boxtel. En daar zitten de organisatoren niet op te wachten. Alle hoop is nu dan ook gevestigd op de kleinere evenementen.