Geen hondenhokken maar hondenhuiskamer bij De Warme Mand

De dames van De Warme Mand in Oijen willen straks de naam van hun dierenhotel eer aandoen. “We proberen een huiskamer voor honden te creëren.”

Nelke Dortmans en Franke van den Oever uit Berghem, maar opgegroeid in Oijen, zijn opgegroeid met honden en kunnen zich geen leven zonder huisdieren voorstellen. Niet zo gek dus, dat de zusjes samen dierenhotel De Warme Mand beginnen. “We willen ons onderscheiden door te proberen een warme huiskamer voor honden te creëren met banken en pluizige kussentjes. We geven de honden veel aandacht en ze hebben ook vrije aandacht zodat ze buiten kunnen spelen.” Ook wordt er gedacht aan camera’s zodat de hondeneigenaren hun honden in het hotel kunnen blijven volgen.

Tekst loopt verder onder video

Van den Oever is gewend om met paarden te werken en daar komen nu de honden bij. En daar blijft het niet bij. “Misschien willen we in de toekomst katten erbij doen. Dat ligt eraan hoe het loopt en of we dan plek vrij moeten maken”, vertelt ze.

Het idee voor een hondenhotel ontstond nadat Dortmans haar hond niet kwijt kon bij een opvang op dagen waarop ze vroeg op haar werk in het ziekenhuis moet zijn. “Daar baalde ik van”, zegt Dortmans. “Ik werk met paarden en sinds kort zijn de varkens uit de schuur”, zegt Van den Oever over de ruimte drie vrij kwam. “Toen hebben we besloten om samen iets te doen en zo is het idee ontstaan.”

Het dierenhotel wordt op 20 december geopend. In het hotel zal dan plek zijn voor zo’n dertig honden. Of dat niet teveel wordt, al die honden? “Voor ons is het nooit teveel. Honden, daar krijgen we niet genoeg van”, besluit Dortmans lachend.