advertentie Banner SNLR.nl

Geen hooligans verwacht bij MHC Oss-HC Den Bosch

Veel rivaliteit hoeven we donderdagavond niet te verwachten bij het bekertreffen van MHC Oss en HC Den Bosch. De clubs hebben juist veel met elkaar gemeen.

MHC Oss is bezig aan een seizoen boordevol succes. De club staat bovenaan in de eerste klasse. Ook dit weekend won Oss, met 4-0 van HCQZ. Niet alleen in de competitie presteert het team van Peter de Leuw van Liebergen goed. In de beker schakelde het verrassend HC Nijmegen uit. Nu wacht komende donderdag HC Den Bosch. "Verschillende spelers hebben voor beide clubs gespeeld. Dat gaat heel goed met elkaar", verzekert aanvoerder Geert Schoonbergen. De doelman van het team verwacht geen hooligans. "Daar ben ik niet zo bang voor."

Voor Bas Campbell is het een bijzondere wedstrijd. Hij speelde zelf jarenlang in de hoofdmacht van de Bosschenaren. Zijn broer Gijs zit nog altijd in het eerste elftal. De hoofdklasser is de grote favoriet, vindt Campbell. "Van de duizend keer verliezen wij 999 keer en moeten we voor dat ene stuntje gaan. Zij spelen drie niveaus hoger, dus daar mogen we ons niet mee vergelijken. Het is een bonus om tegen ze te mogen spelen", zegt Campbell.

De wedstrijd MHC Oss-HC Den Bosch begint donderdagavond om 20.30 uur op sportpark de Rusheuvel.