Geen hotel op CHV Noordkade

De rechtbank heeft besloten dat er geen hotel bovenop de silo’s gebouwd mag worden op de CHV Noordkade in Veghel. Volgens de rechter heeft de gemeente Meierijstad te weinig rekening gehouden met de belangen van de omwonenden.

Hiermee wordt een streep gezet door de vergunning die in juli 2019 is verleend door de gemeente voor de bouw van het hotel met 120 kamers. 

De rechtbank is van mening dat er in de vergunning te weinig zekerheid is dat de privacy van de omwonenden wordt gewaarborgd. Zo staat er niet vermeld dat niemand op de balkons mag komen. Vanuit deze plek zouden hotelgasten namelijk in de tuin en woning van de omwonenden kunnen kijken. Ook vanuit de bar en restaurant zou dit mogelijk zijn. Bovendien is niet vastgelegd wat de openingstijden van de bar en het restaurant mogen zijn.

Daarnaast maakten bewoners zich zorgen over parkeeroverlast en overlast van de verlichting vanuit het hotel en vanaf de gevel en de weerkaatsing van licht. De gemeente Meierijstad heeft erkent dat weerkaatsing van het licht een probleem kan zijn. 

Onder meer daarom heeft de rechtbank besloten de vergunning in te trekken. Dit betekent echter niet dat het 'Silotel' er niet komt. De gemeente kan opnieuw een vergunning voor de bouw van het hotel verlenen als er rekening gehouden wordt met de uitspraak. 

advertentie

Lees ook deze artikelen