Geen Kaaihal? Dan mogelijk ontslagen bij theater

Als er geen tijdelijke theater kan komen in een nieuwe kaaihal dan kunnen er ontslagen vallen bij het Theater aan de Parade. Ook zal het ten koste gaan van de zakelijke evenementen en de herkenbaarheid van het theater. Dat zegt directeur Gijsje van Honk van het theater in een brief aan de gemeenteraad en het college van B&W.

De interim-directeur reageert hiermee op de ophef die vorige week ontstond over de tijdelijke huisvesting van het Theater aan de Parade. Coalitiepartijen en met name de VVD twijfelden openlijk aan nut en noodzaak van een nieuwe kaaihal en spraken de voorkeur uit voor een tijdelijk theater in de Brabanthallen. 

In de brief die ook ondertekend is door de voorzitter van de Raad van Commissarissen van het theater staat dat alternatieve locaties als de Brabanthallen en Sint Cathrienkerk bekeken maar onhaalbaar zijn. 

Herkenbaarheid
“Mocht de mogelijkheid op de Kop van het Zand voor een nieuwe Kaaihal er onverhoopt niet zijn, dan kiezen wij voor een scenario B waarbij wij ons theateraanbod, zo goed en zo kwaad het gaat over diverse locaties in de stad verspreiden. Dat zal echter ten koste gaan van de herkenbaarheid en zal ook zijn personele consequenties hebben” zo stelt de van Honk in de brief. 

De directeur wil dan ook in gesprek met de politiek en wijst erop dat  “deze plannen de samenwerking in de podiumkunsten versterken, dat gemeenschapsgeld maximaal ingezet wordt en niet in het minst de ontwikkelingen op de Tramkade vooruit helpen.”

 

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen