advertentie Banner SNLR.nl

Geen live-muziek meer op Bossche Markt tijdens Koningsdag

Er komt een einde aan de optredens van artiesten op de Markt in Den Bosch tijdens Koningsnacht en Koningsdag.

De organisatie, een klein groepje horecaondernemers, ziet daar geen heil meer in. Dat liet Ruud Bruins van P79 maandagavond weten aan de Bossche gemeenteraad.

Het probleem zit onder meer in het laat afgeven van een vergunning. Daardoor ontstaan er financiële risico's bij het boeken van artiesten en het reserveren van materialen. Voor de horecaondernemers wordt het te duur omdat de prijzen voor artiesten stijgen en de inkomsten dat niet kunnen compenseren. Ze ontvangen geen subsidie terwijl ze wel 3000 euro moeten bijdragen aan de Stichting Koningsdag Den Bosch.

De ondernemers wijzen er op dat ook op de Parade horecaondernemers inmiddels afscheid hebben genomen van het feest. Daar was dit jaar een 'externe partij van buiten de stad' actief. "Helaas hebben wij nu dus ook besloten de handdoek in de ring te werpen", zo laat Ruud Bruins weten.

Hij verzoekt de gemeente, samen met Marcel van Zwam en Peter Merks, om nog eens kritisch te kijken naar 'hoe het nationale feest in 's-Hertogenbosch ingericht is en in de toekomst gevierd zou moeten worden'. "Anders rest er straks alleen nog een dode "oranje" binnenstad, met drie evenemententerreinen buiten de stad, waar alleen het jongste "oranje" publiek aan zijn gerieven komt".