Geen publiek bij voorbereidende raadsvergadering Landerd

De voorbereidende raadsvergadering van Landerd vindt donderdag plaats zonder publiek.

Omdat er veel belangstelling is voor het bijwonen van de vergadering, waarin het referendumverzoek over de fusie wordt behandeld, bood de gemeente gelegenheid om het in de Phoenix op een groot scherm te volgen. Sinds gisteren zijn de maatregelen in Brabant echter aangescherpt om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen en dus doet burgemeester Bakermans een beroep op inwoners om de adviezen op te volgen. "Met het oog op de gezondheid van ons allen en de oproep die is gedaan om terughoudend te zijn met sociale contacten, heb ik besloten om voor de voorbereidende raadsvergadering niet meer mensen samen te brengen dan nodig.

Geluid laten horen
Alleen raadsleden, insprekers, pers en enkele medewerkers zullen aanwezig zijn in de raadzaal. Ook wordt er geen beeldscherm in de Phoenix gezet en de gemeente vraagt belangstellenden om de vergadering thuis te volgen. Landerd TV zendt de vergadering live uit. "Er is behoefte bij inwoners om hun geluid te laten horen en dat begrijpen we," vervolgt Bakermans. "Het is aan mensen zelf om te bepalen hoe ze dat doen. Ik vraag daarbij nadrukkelijk om daar verantwoord mee om te gaan. Heeft u klachten als verkoudheid, hoesten of koorts, denk aan uw medemens en blijf dan thuis."

De actiegroep ‘Schaijk hoort bij Oss’ heeft op eigen initiatief al duidelijk gemaakt dat gezondheid voorop staat. Ze roept mensen op om niet naar de raadsvergadering te komen in verband met de coronamaatregelen.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen